Beste onkruidverdelgers 2024

Beste onkruidverdelger 2024: RoundUp, Pokon, ECOstyle of Luxan?

Overal ongewenst onkruid tussen tegels of in je gazon. Vervelend. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen om snel en efficiënt van onkruid af te komen. Het kiezen van de beste onkruidverdelger kan een uitdaging zijn gezien de vele opties die beschikbaar zijn.

Het is belangrijk dat je weet welke soorten onkruidverdelgers er bestaan en hoe ze werken om de juiste keuze voor jouw tuin of gazon te maken. Gaat het om preventie of wil je bestaand onkruid aanpakken? Biologische producten of chemische middelen? Elke keuze heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Dit zijn de beste onkruidverdelgers van 2024

 1. Pokon Tegen Onkruid Spray
 2. Luxan Genoxone ZX
 3. ECOstyle Ultima onkruid
 4. Protect Garden Tri-But Turbo
 5. Roundup Contact Refill 5L

1. Pokon Tegen Onkruid

Beste onkruidverdelger 2024 Pokon

De beste onkruidverdelger van 2024 is de Pokon Weedex concentraat tegen hardnekkig onkruid, vanwege de effectieve en natuurlijke werking zonder glyfosaat voor gazon of tussen tegels. Deze is het beste vanwege de biologische werking, goede reviews en omdat deze het best verkocht is.

Deze onkruidverdelger werkt het beste tegen zevenblad, brandnetels, distels, Japanse duizendknoop en Heermoes. Daarnaast is deze ook goed werkzaam tegen bramenstruiken en andere struikgewassen.

Schud goed voor gebruik, meet de gewenste dosis af in de doseerbeker en vul jouw drukspuit voor de helft met water.

Voeg nu de gewenste dosis Pokon onkruidverdelger toe en meng goed zodat het een homogeen mengsel wordt.

Deze onkruidbestrijder is te gebruiken van mei tot september. Let op: gebruik niet in een warme of zonnige periode (of als deze eraan komt).

Officieel mag deze bestrijder gewoon op onverharde terreinen gebruikt worden. Er zit namelijk geen glyfosaat in, waardoor het veilig is om te gebruiken.

Check de prijs hier.

2. Luxan Genoxone ZX

Luxan Genoxone ZX

Luxan Genoxone ZX pakt hardnekkige soorten aan zoals paardenbloemen, brandnetels, heermoes, distels en zevenblad. Ook bramen en ander struikgewas kan hiermee worden verdelgt. Meng simpelweg met water voor gebruik en houd rekening met een rustperiode van vier weken voor nieuwe aanplantingen na behandeling.

De werkzame stof is 2,4-D 93 g/l en triclopyr 103,6 g/l. Geen glyfosaat dus!

Deze onkruidbestrijder is te gebruiken voor het gazon, niet voor tussen de tegels. Het is niet schadelijk voor gras dus geen zorgen dat je heel je gazon bestrijd.

 • Toepassing: Alle onkruid behalve grassen.
 • Inhoud: 250 ML

Check de prijs hier.

3. ECOstyle Ultima onkruid

ECOstyle Ultima Onkruid & Mos Concentraat Afbreekbare Onkruidverdelger

ECOstyle Ultima biedt een ecologische optie voor zowel oppervlakkig als diep geworteld mos en onkruid. Binnen slechts drie uur zie je al resultaat! Het product is veilig te gebruiken op diverse ondergronden, waaronder terrassen en paden.

Het merk kennen we ook van de beste slakkenkorrels. Met ECOstyle ben je verzekerd van een milieubewuste oplossing. Ook bij deze onkruidverdelger zit je goed. Gebruik deze direct uit de sprayflacon of doe in een drukspuit.

Dit is de meest milieubewuste oplossing tegen onkruid.

 • Toepassing: Alle types onkruiddoden.
 • Inhoud: 1020 ML

Check de prijs hier.

4. Protect Garden Tri-But Turbo

Protect Garden Tri-But Turbo onkruidverdelger

Protect Garden’s Tri-But Turbo is de ultieme wapen tegen die vervelende onkruiden die maar niet willen wijken. Het pakt de hardnekkigste soorten aan zoals zevenblad, heermoes, brandnetels, distels en zelfs bosjes en kleine struiken.

Spuit het aan volgens de instructies en binnen enkele dagen beginnen zelfs de meest rebelse woekerplanten te verkommeren. Na een paar dagen zie je enkel nog kale, zwarte stengels over.

Een paar tips voor optimaal resultaat: Wacht tot het onkruid een behoorlijke bladmassa heeft ontwikkeld zodat het middel goed kan worden opgenomen. Kies ook een groeizame dag zonder felle zon of zware regenval. Zo krijgt de Tri-But Turbo de kans om goed in te werken.

Samengevat is dit product een echte krachtpatser die zelfs de meest hardnekkige groenmonsters de baas kan. Een aanrader voor elke moestuin- of siertuin!

Check de prijs hier

5. Roundup Contact Refill 5L

Roundup onkruidverdelger met azijnzuur

Deze Roundup onkruidverdelger heeft geen glyfosaat meer, maar werkt met azijnzuur. Zoals op de foto is te zien ontstaat er een chemische reactie, waardoor het onkruid letterlijk wegbrand.

Let dus goed op bij het gebruik hiervan. Als je dit op je huid krijgt, is dat niet fijn!

Het is de minst milieuvriendelijke oplossing tegen onkruid. Hiermee beschadig je volgens het RIVM veel micro-organismen in de tuin.

Deze onkruidverdelger is niet geschikt voor op het gazon, maar mag je officieel wel gebruiken tussen de tegels of op het terras. Alleen op verharde gebieden dus.

Check de prijs hier.

Nieuwe Roundup onkruidverdelger

Nieuwe Roundup onkruidverdelger

In 2024 is er een nieuwe Roundup onkruidverdelger te koop, de ROUNDUP® Totaal Onkruidvrij Kant en Klaar Spray. Deze wordt geleverd inclusief drukspuit.

Met de inhoud van 5 liter kun je 50m2 onkruid verdelgen. Genoeg voor de hele tuin dus!

Heb je meer nodig? Koop dan de Refill van Roundup. Zo hoef je geen hele nieuwe drukspuit te kopen.

Binnen 3 uur zie je al resultaat. Hierdoor is dit een goed product voor degene die opzoek zijn naar snelle werking.

Gebruik ‘m in je moestuin, voor de oprit of in je gazon. Deze is veilig om te gebruiken.

Check de prijs hier.

Wat is een goede onkruidverdelger?

Waaraan moet een goede onkruidverdelger voldoen? Ten eerste is het belangrijk dat de onkruidverdelger niet verboden is. Onkruidverdelger met glyfosaat is sinds 2018 verboden, volgens de Rijksoverheid. Daarnaast is het gebruik van azijnzuur niet verboden op verharde delen in de tuin, bijvoorbeeld voor tussen tegels, maar wordt dit wel afgeraden. Er zitten risico’s aan bestrijding van onkruid met azijn, volgens het RIVM.

Wat is onkruid?

Onkruid verwijst naar planten die men over het algemeen niet wenst in bepaalde gebieden zoals tuinen, landbouwvelden of parken.

De definitie van wat als onkruid beschouwd wordt, kan variëren per persoon en situatie.

Voor sommigen is de klaproos een prachtige toevoeging aan hun tuin, terwijl het voor anderen beschouwd wordt als hinderlijk onkruid in gewassen.

Brandnetels kunnen irritatie veroorzaken tijdens het tuinieren maar zijn ook nuttig voor het maken van thee.

Kortom, een plant kan worden aangemerkt als onkruid…

 1. om esthetische redenen,
 2. omdat het andere plantengroei hindert,
 3. door te dienen als waardplant voor schadelijke organismen,
 4. doordat het gezondheidsschade kan opleveren,
 5. wegens mogelijke schade aan gebouwen,
 6. of doordat het invloed heeft op lokale ecosystemen.

Hoe kies je voor de beste onkruidverdelging?

Voor effectieve controle over deze persistent problematische flora zijn verschillende methodes van vervalbestrijding noodzakelijk:

 1. Bepaal eerst de plek in jouw tuin waar je last hebt van onkruid; dit zal leiden naar specifieke productopties.
 2. Identificeer welke soort(en) je wilt behandelen; optionele middelen variëren afhankelijk van algemene of gespecialiseerde behoeften.
 3. Beslis of je chemische producten gebruikt of biologisch afbreekbare alternatieven prefereert; belangrijk met name wanneer er bijvangst betrokken is.
 4. Overweeg welke toepassingsvorm handig is: vloeibaar concentraat dat verdunt moet worden of korrels die direct uitgestrooid kunnen worden.
 5. Analyseer tenslotte zowel de efficiëntie (opbrengst) als verpakkingsinhoud om tot jouw ideale keuze te komen voor 2024.

Wat is beter: chemische- of biologische onkruidverdelging?

De keuze tussen chemische en biologische bestrijdingsmethodes hangt voornamelijk af van jouw prioriteiten qua milieuimpact en kosten-efficiëntie:

 • Chemisch: Chemische middelen bevatten vaak componenten zoals 2,4-D, MCPA, azijnzuur, dicamba en glyfosaat – ze zijn meestal goedkoop en makkelijk verkrijgbaar maar hebben potentieel negatieve milieueffecten.
 • Biologisch: Hoewel minder krachtig dan synthetische opties biedt organisch materiaal geen nevenschade aan de natuurlijke omgeving.

Beste merken onkruidverdelgers

Bij het kiezen van een onkruidverdelger is het belangrijk dat je de merken overweegt die bekend staan om hun effectiviteit en betrouwbaarheid.

Elk merk biedt unieke formules aan, die specifiek zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Hieronder een lijst met topmerken die hoog scoren op gebruikersbeoordelingen en expertadvies:

 • Roundup Fast Action: Bekend om zijn snelle werking, elimineert dit product onkruid binnen enkele uren na toepassing. De chemische samenstelling richt zich vooral op breedbladige onkruiden.
 • Pokon Tegen Onkruid: Makkelijk te gebruiken sprayvorm die snel werkt tegen diverse onkruidsoorten zonder schadelijke chemicaliën.
 • Luxan Genoxone ZX: Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt; doodt zowel bovengrondse als ondergrondse delen van het onkruid.
 • ECOstyle Ultima Onkruid & Mosbestrijder: Biedt een ecologisch verantwoorde manier om zowel mos als onkruid langdurig aan te pakken.

Veelgestelde vragen over onkruidverdelgers

Lees hieronder de meest gestelde vragen over onkruidverdelgers:

Wat is de beste onkruidverdelger?

De RoundUp onkruidverdelger zonder glyfosaat is de beste onkruidverdelger, vanwege de snelle werking binnen 3 uur.

Wat is er beter dan Roundup?

Natuurlijke, biologische onkruidverdelgers zijn beter dan RoundUp, omdat er geen azijn in de producten zit. Bijvoorbeeld ECOstyle Ultima.

Is er nog Roundup te koop?

Ja, maar zonder glyfosaat.

Kun je zelf onkruidverdelger maken?

Ja, gebruik hiervoor water en biologisch afbreekbare zeep. Dit is zeep zonder fosfaten. Meng de zeep met water en doe over het onkruid heen.

Welke onkruidsoorten zijn er?

Er bestaan diverse onkruidsoorten, onder te verdelen in zaad- en wortelonkruiden. Wortelonkruids zijn bijzonder taai; eenmaal geworteld in uw tuin, vereisen ze krachtige middelen zoals de beste onkruidverdelgers van 2024. In ons klimaat vormen plantensoorten zoals Zevenblad, Haagwinde, Brandnetel, Kleefkruid en Vogelmuur vaak een uitdaging.

Waarom groeit onkruid harder?

Onkruid groeit doorgaans sneller dan andere beplanting omdat het weinig eisen stelt aan de bodem en voedingstoffen. Deze robuustheid maakt dat zelfs in suboptimale omstandigheden onkruid kan floreren. Een effectieve strategie is daarom essentieel, waarbij gebruik wordt gemaakt van kwalitatief hoogstaande onkruidverdelgers.

Hoe werkt een onkruidverdelger?

De werking van onkruiddodende middelen richt zich veelal op de sapstromingen binnen de plant. Door het spuiten over het bladoppervlak absorbeert het ongewilde plant dit gif en sterft af.

Hoe snel werkt een onkruidverdelger?

Afhankelijk van het type kunnen sommige verdelgers binnen uren resultaten tonen terwijl anderen dagen nodig hebben om effectief te zijn. De snelheid houdt niet altijd verband met de algehele effectiviteit van het product.

Zijn houtsnippers een natuurlijke onkruidverdelger?

Houtsnippers functioneren goed als natuurlijke barrière tegen licht voor kiemend zaad en biedt daarnaast nutritionele bonussen als compost voor uw beplanting wat helpt concurreren tegen oplaaiend wildgroei.

Wat is de beste onkruidverdelger voor het gazon?

Uit onze test is gebleken dat de Protect Garden Tri-But Turbo het beste werkt voor het gazon. Het beschadigd gras niet, maar pakt alleen het onkruid aan. Het onkruid wordt niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond bestreden. Tot de wortels aan toe.

Conclusie

Nu je de beste onkruidverdelgers van 2024 kent en weet hoe je ze effectief kunt benutten is het tijd om actie te nemen.

Kies de optie die het best aansluit bij jouw behoeften of het nu gaat om een biologische aanpak of krachtige chemische oplossingen.

Elk product heeft zijn unieke voordelen dus overweeg zorgvuldig wat voor jouw tuin het meest geschikt is.

Met de juiste onkruidverdelger wordt jouw tuin weer prachtig en vrij van ongewenste planten.

Vergeet niet online te bestellen voor gemak en betere prijzen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven